keskiviikko 15. lokakuuta 2014

C-pentujen alkutaival


Hankin Rakkaan Myyn Norjasta kaksi ja puoli vuotta sitten. Ajatuksena oli jo silloin, että mikäli kaikki menisi suunnitellusti, tulisi hänestä joku päivä emo Sinisen Hetken pentueelle. Myyn koti on Juvalla serkkuni luona maalla. Myy on ollut perusterve koko ikänsä ja luonteeltaan ... ööö .. olisiko ihastuttavan määrätietoinen oikea ilmaisu? Myyn haltijat olisivat parhaat sen kertomaan, mutta puheissamme on toistunut "ei vissiin halua ymmärtää Suomea, korvat katosi, ihana kainaloinen". No ... aivan ihana tapaus se on jokatapauksessa. Näyttelyissä kiersimme Baltiassa ja Suomessa. ERInomaiseksi ja sertin arvoiseksi hänet niissä parhaimmillaan arvosteltiin, mutta SERTiin asti ei riittänyt koskaan rahkeet.

Tämän vuoden keväällä vuorossa olivat viralliset terveystutkimukset. Silmät olivat kaikin puolin kunnossa ja polvet 1/1. Viimeisenä vuorossa oli selkärangan röntgen kuvaus, jonka tulos K2 eli 2 kalkkeutunutta nikamaa tarkoitti sitä, että suunnitelmat saivat jatkua. Olin pyöritellyt muutamaa urosta mielessäni ja onnekseni ykkösvaihtoehdokseni valinneen uroksen Sensatsia Pitera Opium Dla Naroda omistajat Maarit ja Jouko Heikonen innostuivat myös ajatuksesta ja niin c-pentue sai mahdollisuuden toteutua näiden upeiden koirien yhdistyessä. Kiitos tuhannesti Maarit ja Jouko!!

Juoksujen odottelu tuntui pitkääkin pidemmältä, mutta viimein heinäkuun alussa se päivä koitti. Tärppipäivän koittaessa edessä oli matka Opin luo Iisalmeen. Nooo ... jotta kaikki ei menisi kuten Strömsössä, nuorukaiset eivät "käyneet toisiinsa kiinni" ensinäkemältä. Jännitys oli käsin kosketeltavissa, niin koirien kuin paikalla olleiden ihmistenkin osalta :D  Lopulta minä lähdin kahden koiran kanssa paluumatkalle kohti rantamökkiä ja kiireetöntä kesäiltaa. Alla kyyhkyläiset mökillä.





Viisikymmentäyhdeksän päivää myöhemmin elettiin toisenlaista odotusta ja jännitystä..


61 päivää mökki-illan jälkeen alkoi tapahtua. Olin ajatellut etukäteen, että tämä nuori äiti turvautuisi minuun h-hetkellä, mutta hämmästyksekseni tilanne oli täysin päinvastainen. Hän toimi tyynen rauhallisesti kuin olisi synnyttänyt jo 5 pentuetta. Neljä pentua 2+2 syntyi verkkaisella tahdilla vajaaseen kuuteen tuntiin. Kaikki olivat virkeitä ja painot olivat 186-242g välillä. Maitoa tuli baarista niin paljon, kun he jaksoivat juoda ja Myy voi hyvin koitoksen jäljiltä. Meidän kennelimme ensimmäiset mustat pennut olivat syntyneet! (..ihan vähän niitä odotettiin ;))

Alla ensimmäiset kuvat vauvoista päivän vanhoina. Tytöt punaisella, pojat vihreällä.

  








Seuraavat otokset pentujen ollessa 4 päivän ikäisiä.









Silmät avautuivat n. kahden viikon iässä ja taas poseerattiin.


































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti